• Lees_01_thumb.jpg
  • Lees_02_thumb.jpg
  • Lees_03_thumb.jpg
  • Lees_04_thumb.jpg
  • Lees_05_thumb.jpg

LEES

Falmouth, MA

Two professors from Pennsylvania desired a modern, site responsive house to fully utilize their south-facing sloping site. To allow for a private one-bedroom main house, JNA designed a complementary guesthouse for the property.

The sixteen foot wide by seventy-four foot long house folds along the gradient topography, overlooking a woodland bowl. Interior spaces are concise, yet bright and spacious. Cutting gently into the slope, the structure sits lightly on the land. The one-bedroom main house has a garage on the lower level. Anchored into the uplands hillside, a two-bedroom guesthouse affords views of adjacent wetlands. A deck connects the two buildings, creating a private courtyard used as outdoor living space.

Contractor:  Miller Starbuck Construction