close

Falmouth, MA    2011

JNA renovated this family summer house to prepare it for year-round living in anticipation of the owners retiring to the Cape. A high percentage of JNA projects shift homes to this long-term purpose.

The footprint, massing, and style of the existing house guided the planning for most of the project, except toward the rear, where a library, dining room, screened porch, and outdoor shower were added.

The open and interconnected kitchen, dining, family, and living rooms make up the core of the house and allow for family members to engage in their own activities while enjoying each other’s company. The gathering space extends outside to a bluestone terrace and a large screened porch with its own bar, dining, and living areas.

JNA reconfigured the master bedroom and bathroom to include a walk-through closet with a large built-in dresser. The master bathroom has easy access to the outdoor shower as well as a strong relationship with the landscape. An existing basement garage was converted into a secondary family room that can serve as an additional guest suite with a private entrance and terrace.

Builder: Broderick Building & Remodeling
Photographer (Interior): Alissa Hike Harris
Photographer (Exterior & Screened Porch): Meredith Hunnibell