close

Martha's Vineyard, MA    2008

In order to comply with complicated historic and conservation permitting requirements, JNA removed the existing house and utilized its footprint to build a new two-story house. Ultimately, we crafted a new structure with a moderately historical referential exterior, while the interior opens up to large contemporary spaces and huge views of Vineyard Sound.

The owner enjoys entertaining large groups of family and friends in an informal environment. The materials of the house speak to this informality, with raw stone and concrete fireplaces, poured concrete floors, and movable hydraulic kitchen work surfaces that convert to dining tables. Random-width red cedar walls add a rustic richness that contrasts with the contemporary concrete and stone elements.

The garage is used as a screened porch during the summer season with the rear door lifting up, exposing the full screen and view of Vineyard Sound.

Builder: Billy Reagan
Photographer: Peter Vanderwarker