close

Wings Neck, MA    2017

“Wow! That house is really sad, a dog actually.” This was an early comment about the home that clients brought to JNA for help. The location was ideal, with family history of happy summers on the Cape, extended family nearby, and opportunities to connect siblings and cousins.

The house was transformed into an ideal version of itself; it has a new life. Bernice Wahler Landscapes collaborated with JNA and the owners to have the landscape transition from nature to usable space.

Now warm and modern, this 1970s contemporary upside down house holds a family of five with three young sons. A small addition of 10’ x 10’ expanded two spaces, one bedroom on the lower level to allow for a bunk room, and a master suite upstairs off of the great room.

Besides a full renovation of the entire house and deck, a multi-function carport–with an outdoor shower and drying yard made of rough-sawn spruce, corrugated metal wall, and a sail cloth roof–was added to the site.

For the boys, a canvas glamping tent was tucked into the landscape among tall pines for sleepovers and afternoons of reading, playing, and exploring the woods.

Builder: McLaughlin & Son
Landscape Architect: Bernice Wahler Landscapes
Photographer: Meredith Hunnibell